RUN - is up hill - or "hell"

La vida del Restaurante

Liv på standen

Liv på standen

La vida del Restaurante

Nå, men hvordan går det så? Har I nogle gæster? Er der gang i biksen? Tjener I penge? Mange af jer  har spurgt hvordan det egentlig går her i selve EL RESTAURANTE..

23. juni, Thomas alene i køkkenet, så han må tage lidt opvask mens Bertil hjælpe med at presse lime til Fiske retten

23. juni, Thomas alene i køkkenet, så han må tage lidt opvask mens Bertil hjælpe med at presse lime til Fiske retten

Dags dato(24.juni) har vi været i Den Dominikanske Republik i præcis 25 dage. Restauranten har været oppe at køre I 18 dage, OG her kommer lige en status i fakta.

Først og fremmest er det lavsæson og der sker ikke det helt store. Det gælder alle restauranterne. Vi er blevet fortalt af de “kloge” erfarne lokale at det bliver bedre og at de er sikre på vi vil skabe en god restaurant. Mange ønsker os “buen suerte y DIOS te ayuda” og tror på en positive fremtid for os. Om Gud ligefrem hjælper os på vej, tvivler jeg dog på, men hernede er de meget overbeviste om at Gud viser vejen.  Anyway, måske han kan skabe lidt ekstra i kassen. I hvert fald, i vores gæsters og ansattes tro og overbevisning.

I weekenden – 19 juni afholdte vi et grill event og vi havde en familie som var kørt i 2 timer for at deltage i vores grill fest, blot fordi de havde set det på Facebook. Ergo, vi er på rette vej, men turen er lang.  I den kommende weekend vil vi prøve at gentage grill temaet og se om det bliver en succes  endnu engang.

Dertil kommer der en del amerikanske turister som er meget imponerede og positive overfor os og restaurantens concept (det lækre mad og vores bæredygtige værdisæt mv). Dem tager vi meget kærkommen imod, både fordi de giver gode tips, men også fordi det er en anelse nemmere med sproget. Især for kokken!

Restauranten i tal  – kan give en ide om hvordan det går i biksen!

  • Billigste ret – Ris:80 pesos = 11kr
  • Dyreste ret, hummer:1000 pesos=143 kr.
  • Vores bestseller: batatas fritas, 125 pesos =17,90kr sprøde søde kartofler med hjemmelavet Mayo og salsa- mener jeg har nævnt dem før. For øvrigt se billedet eller tjek Instagram 😉
  • Happy hour: 2 drinks, 150 pesos= 21,49kr
  • Kop kaffe: 50 pesos = 6,14kr
  • Ansatte 2 tjenere, 1,5 kok (i næste uge forhåbentlig 2 kokke og 3 tjenere)
  • De ansatte arbejder 6 dage om ugen, 48 timers arbejdsuge og tjener ca 8000 pesos = 1150kr/pr måned. Hertil får de 10% af omsætningen i ekstra tips. (Lovkrav)
  • Omsætning de første 18 dage: 165.000 pesos  = 24.000 kr
  • Bedste omsætningsdag, søndag den 19 juni: 31000 pesos =4440kr (dette er vores mål for en gennemsnitsdag, – og som I kan læse er der lang vej endnu fra den dårligste omsætning til at nå målet eller mere til)
  • Dårligste dag:150 pesos =21 kr
  • Ca 50 siddepladser i restauranten

Øvrige tal som reference:

  • Lokal bus til byen- ca 30-45 min: 60 pesos =8,5 kr
  • Et kilo sukker koster 25 pesos = 3,50kr (det er jo her sukkerstokken gror)
  •  En stor ananas, 2 passionsfrugt (friskplukket) 2 kæmpe mangoer: 150 pesos – ca 14,50kr.  (Hvilket lægger op til at drikke rimelig mange smoothies og rum)
  • Pris for børnene i skole pr måned: ca 27000 pesos inkl transport, dvs ca 3865kr

Udfordringer – Ja, det har vi også.. Vi manglede sæbe i opvasken forleden og det tog meget lang tid at få købt nyt.. hehe.. :-))) For os er det jo meget simpelt blot at købe mere. Meeen hernede kan de gøre et meget stort og lansommeligt nummer ud af at mangle sæbe.. Ja, vi skal virkelig vende os til at altid går I S L O W M O T I O N og at de mindste ting her i livet og hverdagen kan være meget svært håndterlige og tager sin (ekstra) tid.  (vi har endnu ikke fået købt den helt rigtige sæbe):-)

Andrea igang med endnu et skilt som skal hænge ude foran med gode tilbud

Andrea igang med endnu et skilt som skal hænge ude foran med gode tilbud

Hverdagen går forsat med at forbedre restauranten med div. malearbejder, servicere gæster, bade lidt ind i mellem, tælle penge op, købe ind (hvilker Thomas styrer ret godt – på spansk), vaske op, lave mad, svede ind i H, tale spansk, diskustere med trælse “gadesælgere”… OG SÅ lige drikke en enkelt rum ind i mellem.. Jo Jo, det skal skam nok gå alt sammen.. More to come..

Thomas køber tunfisk - 1500 pesos - 225 kr for 6 kg, samme aften serverede vi 4 retter tun a 650 pesos - 93 kr. Så var den tjent hjem, og lidt til.

Thomas køber tunfisk – 1500 pesos – 225 kr for 6 kg, samme aften serverede vi 4 retter tun a 650 pesos – 93 kr. Så var den tjent hjem, og lidt til.

 

Endelig - torsdag den 23 juni, ok omsætning på en torsdag. 10.000 pesos, vi tæller op og får lige en enkelt mango juice med rum.

Endelig – torsdag den 23 juni, ok omsætning på en torsdag. 10.000 pesos, vi tæller op og får lige en enkelt mango juice med rum.

 

 

 

 

4 kommentarer

  • Lone

    Kære alle 4. Fantastisk spændende og faktuelt oplysende . At bevare overblikket og visionerne er en god styrke. Dejligt at se fotos af såvel familie som maden i fabrikerer. Jeg fornemmer at der skal blækspruttearme til at nå det hele.
    Jeg håber inderligt at denne for tid er en prøveindkøring af det hele således at de kommende måneder bliver den succes som I fortjener.
    Hjertelig hilsen fra mette og Lone pt. på kreativ højskole

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nicoline

    Rigtig fin beskrivelse – synes det er spændende med de faktuelle sammenligninger 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Farmor

    Dejligt at læse din beretning fra jeres hverdag ☺️Hils Thomas og børnene
    Knus farmor

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Morfar

    Det var dejligt at IM fik mig ind det rigtige sted.Nu kan jeg rigtig følge med , foruden facebook , instagram osv.
    KH morfar

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

RUN - is up hill - or "hell"