If you could read my mind - it will be a never ending story

WHY, where, when ???

img_6369

Travel is meeting people

Hvorfor rejste I? Hvad var formålet med at tage væk? Hvad har I oplevet? Hvor mange penge har I brugt? Har I kunne holde hinanden ud? Hvad med børnene   – skole, venner, savn? Masser af spørgsmål har vi fået og mon ikke endnu flere dukker op. Jeg tror aldrig rigtig vi får svaret på dem alle.  Men jeg kan da prøve.

Impulsivitet, eventyrlyst og en god portion mod (og vilje) var nok hvad der sendte os afsted for snart 1 år siden. Gennemtænkt – Nej. Hvis alt var planlagt i mindste detalje og gennemtænkt 100 % var vi aldrig kommet afsted. Vi havde ikke på forhånd formuleret formål, delmål, milepæle, lagt strategier, lavet analyser, undersøgt kulturen til punkt og prikke – overhovedet. Økonomien var nogenlunde stabil (på daværende tidspunkt), dog uden et dybdegående økonomisk forecast. Ergo, udgangspunktet for rejsen var; ”vi måtte tage det som det kommer”. Det har vi så gjort.

Facts for 4 måneders rejse.

1 februar – 25 maj, 114 dages samlet rejse, fordelt således;

1 måned i Den Dominikanske Republik

1 måned på Costa Rica

2 måneder i USA.

Boet 23 forskellige steder, 5 steder i DR, 6 steder på Costa Rica, 13 steder i USA, i 6 stater

Brugt ca. 120.000 kr.

Kørt 4200 km (kun USA) 32 timer i bil – fra Fort Lauderdale(Florida) til New York i nord.

Startede med 120 kg bagage, sluttede med ca. 45 kg.

100 is har børnene spist tilsammen. (mindst – måske flere, men 100 lød godt)

380 km løbet i mine løbesko. (Thomas´sko kom ikke så langt rundt)

5 regnvejrsdage ud af 114 rejsedage

”Mødet med mennesker” står 100 % øverst på listen over hvad vi har oplevet og tager med hjem i bagagen. Andre menneskers liv, historier og kultur er bl.a. grundlaget for vores største oplevelser.

Da vi i februar begyndte at tale om at rejse i USA, forestillede vi os at vi ville flyve fra sted til sted. Heldigvis blev vi klogere og har lejet bil i stedet. IKKE at vi har haft en bil hele tiden, men minimum 2 dage til at køre mellem byerne og staterne. Fly er dyrt, og det er billeje desværre også, når man som i vores tilfælde ikke aflevere bilen det samme sted som hvor vi henter den. Men det er bare den letteste måde at komme rundt på i USA. Offentlig transport er ikke noget at råbe hurra for – slet ikke mellem staterne. Fordelen ved at have bilen er også at vi kan stoppe hvor vi vil og ikke er nødsaget til at booke steder på forhånd, men blot se hvad vi møder og hvad der opstår. Af den grund endte vi også med at bo i Aiken – en landsby, hvor bl.a. ridesport er stort. Men landsbylivet gav os også mulighed for at deltage i de lokales arrangementer, se og opleve de lokales liv og hverdag på tæt hold. Det bød derfor både på jordbær festival på den lokale skole, samt ”Earth Day” i den lille midtby.

Så skulle man ikke tro at vi kunne komme længere ud på landet. Meen det kom vi. I ca. 10 dage i starten af maj boede vi hos Jerry og Carol i New London, North Carolina. En lille by med 600 indbyggere, på en lille hyggelig farm, med sø, urtehave (friske jordbær og Asparges) dyr, traktor og ALT muligt andet. I New London kender de fleste hinanden og stort set alle bære våben 24/7. Man kan jo aldrig vide om der komme ubudne gæster! ( ”we don`t dial 911”, de har ret til at skyde!!!) Her blev vi også bekendte med begrebet ”preppers”*(se definition nedenfor) En helt anden kultur end vi er vandt til. Jerry (ejeren af farmen) var simpelthen forberedt på den værst tænkelige situation. Jordens undergang. Meget spændende og anderledes tilgang og tro på livet end netop hvordan vi lever – eller har levet på rejsen. Preppers eller ej, Carol og Jerry, samt resten af familien, naboer mv tog meget åbent imod os og inviterede os til at bo hos dem 10 dage. Skyde med rigtige guns, fiske, kører på crosser, gåture, løbeture, besøgte en militærbase og ikke mindst oplevede deres hverdagsliv på nær hold, fik de 10 dage til at flyve afsted. Tårerne trillede da vi kørte derfra, nye venskaber er opstået, og en åben invitation til en anden gang.

img_5863 img_5856 img_5853 img_6266 img_5877 img_5845 img_5824 img_5829 img_5869 img_5820

From Farm to the Big Apple.

New York er bare noget helt helt andet. Hvis du spørger børnene, hvad de syntes der er bedst, kan de ikke svare. Man kan ikke sammenligne æble og bananer. Farmen var lille, hyggeligt, sikker og hjertevarm. New York er BIG, imponerende, overvældende, mangfoldig, lidt farlig og noget helt andet and hvad vi – ikke mindst børnene har oplevet før. Ligesom på farmen, flyver tiden af sted – vores sidste destination på rejsen. Sådan er det åbenbart når oplevelserne står i kø. Tidligere har vi ofte sagt til børnene, hvis de har spurgt om de måtte få noget, eller vi skulle noget: ” Vi har masser af tid – det skal vi nok nå”. MEN nu lakker rejsen mod enden, og der er ikke masser af tid tilbage i denne omgang. Vi havde ikke rigtig planlagt noget, ikke sat os et specifikt mål eller steder vi skulle hen.  Alligevel syntes vi at rejsen er fuldendt og målet er nået. Vi er nu fattigrøve – men rige på oplevelser. Mødet med mennesker har bragt os frem, båret os fra sted til sted og beriget os med et utal af historier og unikke eventyr, som de færreste for lov at opleve..

Jaja, selvfølgelig har også været fedt at opleve Brooklyn Bridge, se Frihedsgudinden fra en båd, mærke følelserne omkring Ground Zero, suge storbyens puls ind, spise overdådige burgere, prøve kæmpe milkshakes på Blacktap, opleve diversiteten og mangfoldigheden i gaderne og meget mere. Mange kilometer er gået og endnu flere er kørt rundt i New Yorks subway. Trætte, sure, glade og begejstrede. Op – og nedture, heldigvis flest op.

img_6446 dsc_4868 dsc_4899 img_6763 img_6785 img_6940 img_6931 img_6886 img_6876 img_6869 img_6507

 

Vi rejste væk fra Danmark, væk fra logistik, hverdag, og en Outlook kalender i et farvespil der får regnbuen til at falme. Vi har oplevet kulturer som er andet og meget langt fra hvad vi er/var vant til. Danmark er ikke nødvendigvis bedre på alle parametre, men der er bestemt mange fordele ved det danske liv og system, som vi værdsætter endnu mere nu.

Den 26 maj rammer vi DK – og hvad har vi så lært ?? Uhm, så uendelig meget og mere til. Men en ting er sikkert –  Åben dig for verden og verden åbner sig for dig.

“Fill your life with adventures, not things – have stories to tell, not stuff to show”

 

* Survivalism/prepper is a primarily American movement of individuals or groups (called survivalists or preppers) who are actively preparing for emergencies, including possible disruptions in social or political order, on scales from local to international. Survivalists often acquire emergency medical and self-defense training, stockpile food and water, prepare to become self-sufficient, and build structures (e.g., a survival retreat or an underground shelter) that may help them survive a catastrophe. (Wikipedia)

Let´s keep in touch. Har du ideer til mine blogs ? så giv endelig lyd..

2 kommentarer

  • Stine Blenstrup

    Fantastisk læsning. Det har været så interessant at følge med i jeres rejse. Helt ærgerligt, at i nu er på vej hjem til lille Danmark hihihi. Er sikker på det ikke bliver jeres sidste rejseoplevelse i livet. Du har bare været så god til at skrive, at det vil være opslag for mange os, som liiiiige mangler sparket til at komme af sted.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • DanishFamilyAdventure

      Kære Stine

      Tusind tak for din opbakning. Hvis du har spørgsmål- så sig endelig Til. Jeg har masser mere at kunne skrive, men tiden er fløjet afsted. Familietiden blev prioriteret over bloggen. Så ofte har jeg skrevet tidligt om morgenen el sent om aftenen, når ungerne var puttet.
      Jeg lukker ikke bloggen. – og ja nye rejser kommer der nok flere af.
      Hvis du skal have “sparket” så hjælper jeg gerne:-)))

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

If you could read my mind - it will be a never ending story